Avijonko se ženi

resized_IMG_8451
Igraju:
AVIJONKO: Tomislav Svetić
SVE NJEGOVE ODABRANICE:
Martina Čvek / Silvija Dogan / Ljiljana Hercigonja
Glazba: Snježana Špehar
Studijska obrada i aranžman: Goran Kovačić
Izvedba svjetla i tona: Jesenka Sidor
Scena i kostimi: Antun Crljen
Produkcija i režija: Dubravko Sidor

Predstava traje 45 – 50 minuta. Putuju tri osobe I sva oprema u jednom osobnom vozilu.

Ftiček prezimenom Avijonko odlučio se oženiti – prema onoj međimurskoj «Ftiček veli da se ženil bode…» i da «…bo našel prepisano ftico…»
Upozna Slavicu Kravicu, od plemenite opčine Turopoljske, koja pjeva neku drugu pjesmu i hoće da njezin muž ima rogove i pase travu. (tur je izumrla vrsta goveda prema kojoj je i naziv Turopolje)
Onda upozna Zlatu Ribicu, slavonsku snašu, koja bi da njezin budući pliva uzvodno i nizvodno, da bude pravi ribac…
Onda naiđe na Mariju Mačku, finu zagrebačku neudanu frajlicu Macu, koja bi da joj muž lovi miševe…
A Ftiček bi neku koja leti…
I to se dogodi! Dolebdi Duška Dušica, iz roda duhova, ženski duh… Ali njezin bi muž morao letjeti kroz zidove i živjeti u starom napuštenom dvorcu…
Ali Ftiček bi se raspao u stotinu komadića da pokuša letjeti kroz zidove dvorca… Osim toga Dušica je tako blijeda i krhka. On bi ipak neki snažni stroj.
I eto lokomotive Mande, Mandače, kršne i snažne ličanke što vuče i trideset vagona uzbrijeg . Po tračnicama. Ali Avijonko ne vozi po tračnicama nego leti zrakom.
I kada mu se učini da nikada neće naći ljubav svoga života koja bi letjela s njim, upozna Mare svoga života. To je sretan svršetak. Ali da bi se saznalo tko je zapravo ta ljepotica treba pogledati predstavu…

AVIJONKO SE ŽENI – PREDSTAVA I ZA VELIKE – one koji možda više i ne idu u školu i misle da su pozobali sve zrnje znanja.
Najveće moguće čudo ljubavi je u najvećoj mogućoj jednostavnosti. Vrlo moćno i jednostavno rečeno, a tako složeno!
Ova predstava nudi RECEPT kako izbjeći krivi odabir muža ili žene i biti nesretan ostatak života.
Tim receptom na našoj predstavi podižete – uz neznatnu participaciju – solidnu dozu smijeha i veselja koja dostaje za dvotjednu zaštitu od krivih odabira, a koji ponekad mogu biti i s fatalnim ishodom. Ponavljanjem terapije stječete i trajni imunitet. Naš lijek ne poznaje apsolutno nikakve kontraindikacije i ne izaziva alergiju. (Možda poneku suzu uzrokovanu smijehom, ali ona je, provjereno, ljekovita.)