Lovac Luka i djevojčica s crvenom kapicom

 

Prema priči braće Grimm Crvenkapica pripremio i izvodi Tomislav Svetić

LOVAC LUKA I DJEVOJČICA S CRVENOM KAPICOM jedna je od tisuću mogućih inačica bajke braće Grimm Crvenkapica. Mjesto na kojem se najčešće zbiva radnja bajki je šuma. Šuma je mjesto gdje se junaci (junakinje) bajki suprotstavljaju svojim neprijateljima, gdje pobjeđuju vlastiti strah i nepravdu. Crvenkapica je na putu do bolesne bake, noseći joj kolače i vino prolazila kroz šumu. Izbor šume kao mjesta radnje nije ni slučajan ni neobičan ako se zna da je šuma mjesto – stanište mnogih divljih životinja, ali i lovaca koji u njoj love. Lovac Luka bio je toga kobnog dana u šumi kada je neoprezna Crvenkapica umjesto da ide najkraćim putem do svoje bake, kako joj je rekla njena mama, skrenula s puta berući cvijeće, zalutala i našla se oči u oči s vukom. A što se tada dogodilo ispričat će vam taj isti lovac Luka.

Trebaju li djeca čitati i gledati uprizorene bajke? Glasoviti Albert Einstein izjavio je: “Ako želite da vaša djeca budu inteligentna, čitajte im bajke. Ako želite da budu još inteligentnija, čitajte im još više bajki.”

Dakle, dovedite svoju djecu u Kazalište Svarog u Knjižnici Dubrava, u Kazalište u Lovačkom muzeju ili negdje drugdje da pogledaju uprizorenu bajku Lovac Luka i djevojčica s crvenom kapicom.

Predstava traje 40-ak minuta, putuju dvije osobe I sva oprema jednim osobnim vozilom.

Likove naslikala: Stanislava Vohalski Svetić

Glasovi: Martina Čvek i Dubravko Sidor

Glazba: Davor Kavelj i Tomislav Habuš

Obrada tonske kulise: Nikolina Ćulum

Tehničko vodstvo: Jesenka Sidor

Zahvaljujemo Lovačkom Savezu na pomoći.