Sijač sreće

Božidar Prosenjak

SIJAČ SREĆE

Predstava SIJAČ SREĆE vesela je priča o odrastanju ispričana zabavnom glumačkom igrom prema tekstovnom predlošku književnika Božidara Prosenjaka. Mnogi se tekstovi nalaze i u školskim čitankama te udžbenicima hrvatskoga jezika i književnosti.

Knjiga “Sijač sreće” lektirno je štivo za treće razrede osnovnih škola, međutim odlično je prihvaćaju i učenici starijih razreda osnovnih škola (sedmaši i osmaši), srednjoškolci ali i odrasle osobe.

Priča počinje uzaludnim pokušajem da odrasli nauče dijete izreći glas “a”. Nastavlja se nestašnim igrama malog djeteta, zgodama i nezgodama u obitelji prilikom odrastanja, školskim događanjima, prvim ljubavnim nevoljama, a završava traženjem i nalaženjem sreće u životu.

Zbog lake prilagodljivosti svakom prostoru, radosti, smijeha i veselja koje predstava “Sijač sreće” u obilju sije svugdje gdje se dogodi, već bilježi do sada respektabilan broj od 280 izvedaba u devetoj sezoni od premijere. Osim toga ova predstava u svakom srcu ostavlja plemeniti trag porukom da sreća nije u grabljenju prema sebi, nego u darivanju drugima.

SIJAČ SREĆE predstava je jednog glumca, bez i najmanjeg rekvizita. I to je njezina posebna draž. Pa ipak u predstavi aktivno sudjeluje i publika. Mnogi postaju partneri glumcu u igri i ostvaruje se istinska interaktivnost.