Suradnici

Suradnici

Dubravko Sidor – Jedan od osnivača kazališta Svarog. Nakon glumačkih početaka u tada slavnom SEK-u (Studentskom eksperimentalnom kazalištu), diplomirao Glumu na Akademiji za kazalište, film i televiziju 1971. godine(tako je tada glasio službeni naziv današnje Akademije dramskih umjetnosti). Bio u angažmanima u Dubrovačkom kazalištu Marina Držića, Satiričkom kazalištu Jazavac u Zagrebu, a u mirovinu otišao s radnog mjesta spikera-voditelja Hrvatskoga radija 31. prosinca 2008. Čitav glumački i kazališni radni vijek stvara glumačko nezavisno kazalište koje konačnu formu dobiva u projektu Svarog. Nastupio pred publikom više od 4000 puta.———————————————————————————————————————–

Tomislav Svetić – Počeo je glumiti još 1960. godine u gimnazijskim danima. Nastavio je igrati u tadašnjem Pionirskom i omladinskom kazalištu Trešnjevka u kojem počinju mnoge biografije kasnije značajnih imena hrvatskoga glumišta. No najznačajniji uspon Tomislav Svetić ostvaruje u međunarodno slavnom i priznatom Studentskom eksperimentalnom kazalištu (SEK). Kao glumac nagrađivan je na mnogim festivalima 60.-ih i 70.-ih godina prošloga stoljeća. U SEK-u je režirao 10-ak predstava i kao režiser također primio niz nagrada i pohvalnih novinskih kritika. SEK je vodio do njegovog zamiranja 1996. Kratko vrijeme bio je u angažmanu kao glumac Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Bio je djelatnik u Teatru &td i obnašao mnoge dužnosti. Od 2005. godine možete ga gledati u većini predstava Kazališta Svarog.———————————————————————————————————————–

Maja Vukoja – (sopran) Diplomirala je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2007. godine u klasi profesorice Martine Zadro. Također je od posebnog značaja rad tijekom studija s profesorom Nevenom Belamarićem, te usavršavanje kod sopranistice Gertrude Munitić. Kontinuirano nastupa na koncertima s programima solo popijevaka i opernih arija.

————————————————————————————————————————

Martina Čvek – Rođena je 1987. u Zagrebu, a igra u Svarogu od 2004. Prve korake na kazališnim daskama učinila je još kao gimnazijalka u vrlo uspjelim predstavama srednjoškolskog Lidrana. Iako vrlo mlada , glumica je s najviše odigranih predstava i najviše ostvarenih uloga u Kazalištu Svarog. Redovita je studentica Glume na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

————————————————————————————————————————

Davor Kavelj – Rođen u Zemunu 1984. godine. Osnovnu i srednju Elektro-strojarsku školu završio u Zagrebu. U ranoj mladosti stupa u kazališne projekte sa dramskom grupom ‘Sineki’. Dvije godine nastupa po raznim predstavama, a par godina kasnije svoje mjesto pod Suncem pronalazi kao bubnjar i udaraljkaš. ———–

————————————–

Iskra Jirsak – Rođena u Zagrebu 1987.! Završila je studij glume na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti.

Ako se preskoči sve što je u glumačko-kazališnom smislu radila do ADU, možemo navesti zaista bogato profesionalno iskustvo minulih godina: “Tajne začarane šume” – Kazalište Mala scena. Glavna uloga u dugometražnom filmu ‘Fleke‘. TV- serija ‘Najbolje godine‘, glavna uloga u kratkom igranom filmu ’Soba‘, predstava za djecu ‘Jasno k’o pekmez‘- Kazalište Trešnja, dugometražni film ‘Kotlovina‘, kazališna predstava ‘Glasi iz planina‘ – ZKM i Dubrovačke ljetne igre, kratki igrani film ‘Ta tvoja ruka mala‘, Serija Tajne – Nova TV.

————————————————————————————————————————

Jan Janković, glumac, redatelj, producent i prevoditelj

Vezan za kazalište od najranijeg djetinjstva. Prve glumačke nastupe u profesionalnom kazališnom ansamblu ostvario je u talijanskoj drami današnjeg Hrvatskog narodnog kazališta IVANA PLEMENITOG ZAJCA u Rijeci gdje je i rođen 15. veljače 1932., a svoje prve režije u Pionirskom kazalištu na Sušaku. Osim u rodnom gradu, djelovao je u kazalištima u Šibeniku, Novom Sadu, Sisku i Zagrebu te gostovao u Italiji i Sloveniji. Bio je suradnik i član žirija festivala u Italiji. Dugi niz godina djelovao je kao šef programa, odnosno producent, Zagrebačkih ljetnih večeri. Iako je niz godina djelovao izvan kazališta, predstavama se uvijek ponovno vraćao, bilo kao glumac ili redatelj. Autor je i producent renomiranog i uspješnog ciklusa VELIKANI DRAMSKE SCENE koji se izvodio i na Dubrovačkim ljetnim igrama. U Zagrebu je djelovao kao redatelj Pionirskog kazališta Trešnjevka (danas Kazalište Trešnja), kao glumac u Komornom teatru klasike, kao redatelj u Glumačkoj družini Dijalog, te kao glumac i redatelj u Kazalištu Svarog od 2003.-e godine. Preveo je s talijanskog nekoliko kazališnih djela, te dramatizirao nekoliko priča.

Petar Atanasoski Petar Atanasoski, glumac

——————————————–

Ostali suradnici:

Antun Crljen, Bernarda Cesar, Snježana Špehar, Goran Kovačić, Nikolina Ćulum, Jesenka Sidor…

Autori prema čijim smo tekstovnim predlošcima ostvarili naše predstave:

Miljenko Muršić, Božidar Prosenjak, Krešimir Pološki, Ljerka Šimara, Srđan Depolo, Günter Hein, Jadranko Terzić…

U Svarogu proteklih sezona darovali dio sebe:

Gordana Gojčeta, Tamara Rau, Ana Vučak, Mario Rivić, Dubravka Madunić, Matea Madunić, Ljiljana Hercigonja, Antun Čajko-Šešerko, Emilio Kutleša, Ivan Matošević, Stjepan Matanović, Marko Matanović, Tomislav Šikić, Kornelija Kosanović – Koni, Jasenka Kujundžić, Tajana Varunek, Sanja Kocon, Sanja Norković, Jasna Perin, Darko Ramljak, Tanja Rau, Filip Smrekar, Zlatan Krajina, Tomislav Novosel, Sead Muhamedagić.