Cjenik

Kazališna družina Svarog u ponudi svojih predstava nastoji se što je više moguće prilagoditi uglavnom tanašnim džepovima onih kojima smo potrebni i koji bi nas rado gledali, sudjelovali s nama u našim predstavama i ugošćivali nas. Odlučili smo kreirati sustav u kojem se jednostavno može izračunati ono što je uvijek bolno u dogovorima: koliko košta predstava.

U predstavama  polazimo od cijene ulaznica koju bi trebali prihodovati izvođači predstave i tehnička potpora. Trošak korištenja dvorane nije uračunat. Ako trošak korištenja prostora snosi naručitelj predstave lako će se izračunati ostalo.

Izračun se temelji na cijeni ulaznice od 30 kuna i 100 gledatelja. Dakle naš neto prihod predstave bio bi 3.000 kuna. Tome pridodajemo trošak puta izvan matičnog grada Zagreba. Koristimo vlastite osobne automobile – 1 ili 2 ovisno o kojoj je predstavi riječ – pa računamo za svako vozilo 2 kn po kilometru nužno prijeđene relacije u odlasku i povratku, te cijene cestarine ili trajekta ako se koriste. Tome se dodaje cijena noćenja, ako je nužno i dnevnica po osobi 170 kn. U PONUDI PREDSTAVA za svaku predstavu naveden je broj osoba i automobila koji su nužni za realizaciju gostovanja.

Primjer izračuna:

predstava RECIKLIRANA PRIČA:

  • predstava 3.000 kn
  • udaljenost od Zagreba primjerice 100 km = 200 km = 400 kn (tu je samo 1 automobil)
  • kalkulacija moguće cestarine = 100 kn
  • 2 osobe putuju: puna dnevnica 340 kn (pola dnevnice 170 kn)
  • (pretpostavka da noćenje nije potrebno)
  • ukupan trošak za organizatora gostovanja bio bi 3840 kn (eventualno 3670 kn u kalkulaciji sa pola dnevnice)

U slučaju više izvedbi predstava troškovi su racionalniji i može se umanjiti cijena predstave.

U ponudi svake pojedine predstave navodi se nužan broj osoba koje polaze na put.

Za predstavu SIJAČ SREĆE postoji posebna ponuda.